Το ηλεκτρικό πατίνι έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το μειονέκτημα αυτής της επιτυχίας είναι η τεράστια αύξηση του αριθμού των ατυχημάτων. 

    Η ευκολία χρήσης και η ταχύτητα στις μεταφορές (εντος πόλεων) είναι συχνά το βασικό κίνητρο όσων αγοράζουν ηλεκτρικα πατινια ως μεσο μεταφοράς. Ο βασικός κανόνας στους τραυματισμους  σχετίζεται με την ταχύτητα . Οσο μεγαλυτερη η ταχύτητα , τόσο μεγαλύτερη  η σωματικη βλαβη που μπορεί να προκληθεί. Μια πτώση με ταχύτητα  5χλμ/ώρα  διαφέρει σημαντικα από την πτώση στα 25-30 χλμ/ώρα.

    Σημερα εχουν αρχίσει και καταγράφονται τα πρώτα σοβαρά ατυχήματα από χρήση ηλεκτρικού πατινιου στην χώρα μας. Η μεγαλυτερη έρευνα τραυματισμων που σχετίζονται με τα ηλεκτρικα πατινια διήρκησε 3 μηνες (από τις αρχες Σεπτεμβρίου έως τα τελη Νοεμβρίου του 2018) και διενεργηθηκε απο το CDC(Centers for disease Control and Prevention)  . Στη διάρκεια αυτών των ημερών, υπήρξαν 182.333 ώρες χρήσης ηλεκτρικών πατινιών στις οποίες διανύθηκαν περίπου 1.5 εκατομμύριο χιλιόμετρα σε 936.110 διαδρομές. Η ανάλυση των αριθμών έδειξε πως υπάρχουν 20 τραυματισμοί ανά 100.000 διαδρομές.

    Συνολικά, κατά τη διάρκεια της έρευνας υπήρξαν 271 άνθρωποι με τραυματισμούς σχετικούς με ηλεκτρικά πατίνια. Από αυτούς, σχεδόν οι μισοί υπέστησαν τραυματισμούς στο κεφάλι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν φορούσαν κράνος. Δυστυχως όμως μόνο ένας ανά 190 αναβάτες έκαναν χρήση κράνους. Οι σοβαροί τραυματισμοί περιλαμβάνουν κατάγματα (84%), τραυματισμούς σε νεύρα, τένοντες και αρθρώσεις (45%), έντονη αιμορραγία (5%) και ζημιά σε εσωτερικά όργανα (1%). Ευτυχώς δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος κατά τη διάρκεια της έρευνας. Όσο για τα μέρη που τραυματίστηκε ο κόσμος, το 55% ήταν στο δρόμο και το 33% σε πεζοδρόμιο. Για το 16% των τραυματισμών έπαιξαν ρόλο αυτοκίνητα ή άλλα μηχανοκίνητα οχήματα, αλλά μόλις το 10% των αναβατών συγκρούστηκαν με αυτοκίνητο. Το 10% των τραυματισμών προήλθε από σύγκρουση στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και το 7% από σύγκρουση με ακίνητο αντικείμενο όπως στύλος φωτισμού.

    Από την έρευνα συμπεραίνουμε ότι τα ηλεκτρικά πατίνια αποτελούν πλέον μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας. Θα ήταν άδικο να χαρακτηριστούν επικίνδυνα αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να θεωρηθούν ακίνδυνα.