Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι εφαρμογές της σε διάφορες ειδικότητες της ιατρικής έχουν δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο φροντίδας ασθενών.

    Τα πλεονεκτηματα των εφαρμογων αυτων στην Ορθοπαιδική (όπως η ελαχιστοποίηση της νοσηλείας και η ταχύτατη αποκατάσταση) αποτελουν το εφαλτηριο της βέλτιστης παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Συγκεκριμένα στην Ορθοπαιδική Xειρουργική, τα τελευταία χρόνια ήρθαν στο προσκήνιο τεχνικές ρομποτικής χειρουργικής και ψηφιακής πλοήγησης  οι οποιες παρέχουν εξαιρετική ακρίβεια, ελάχιστη επεμβατικότητα και μακροχρόνια επιβίωση των ενθεματων (προσθετικών υλικών) .

     Η επιτομή στον χώρο αυτο των τεχνολογικών επιτευγμάτων αναφορικα με την αρθροπλαστική γόνατος είναι η ανάπτυξη συστημάτων πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Η νέα αυτη τεχνολογία σχεδιάστηκε βασιζόμενη στην τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence).

    Η επαυξημένη πραγματικότητα δημιουργει ψηφιακές πληροφορίες που επιπροβάλλονται στο οπτικό πεδίο του χρήστη. Χρησιμοποιούνται απο τον χειρουργό ειδικα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Τα έξυπνα γυαλιά επιτρέπουν στον ορθοπαιδικό χειρουργό να απεικονίσει τις ανατομικες δομές  και να παρακολουθεί την πρόοδο της επέμβασης σε πραγματικό χρόνο απευθείας στο χειρουργικό πεδίο, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξει την οθόνη του υπολογιστή.Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική έχει ανοίξει εντυπωσιακά νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση προβλημάτων γόνατος και ισχίου. Με τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας μπορούμε πλέον να αυξήσουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων. 

    Τα σημαντικότερα απο τα πλεονεκτήματα που απορρέουν απο τη εφαρμογη της τεχνολογιας:

    • Απόλυτα εξατομικευμένος σχεδιασμός και επιλογη ενθεμάτων
    • Εξαιρετική Ακρίβεια Τοποθέτησης Εμφυτευμάτων
    • Μειωμένες Επιπλοκές 
    • Αξιολογηση Συνδεσμικής Σταθερότητας διεγχειρητικά για το Γόνατο
    • Μικρότερη Απώλεια Αίματος
    • Ταχύτερη Κινητοποίηση και Αποκατάσταση