Η δραστηριοποίηση σε όλες τις ηλικίες συνιστάται για τη βελτίωση της συνολικής υγείας.
  Ωστοσο είναι εύκολο να χαθεί το κίνητρο για άσκηση όταν έξω κάνει κρύο. Υπάρχουν τρόποι για να μπορέσετε να παραμείνετε δραστήριοι και να ασκηθείτε με ασφάλεια, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
   Ένας γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε κατά την άσκηση στο κρύο είναι να προχωράτε αργά στις ασκήσεις. Επίσης, ξεκινήστε με χαμηλότερα φορτία ή ένταση.
  Ακολουθούν πέντε επιπλέον χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνετε δραστήριοι σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την πρόγνωση του καιρού και ντυθείτε κατάλληλα πριν ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους. Οι καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες αέρα κάτω από το μηδέν  ή ακραίους ανέμους ενδέχεται να απαγορεύουν ασφαλείς δραστηριότητες έξω, ακόμη και όταν φοράτε κατάλληλα ρούχα. Ο κίνδυνος κρυοπαγήματος αυξάνεται σημαντικά όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι κάτω από 5 F. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε την άσκηση στη βροχή, καθώς το να βρέχεστε αυξάνει την ευαισθησία σας στο κρύο.
  Τις ημέρες με ακραίες καιρικές συνθήκες, περιορίστε την προπόνησή σας.
  Η σωστή προθέρμανση είναι απαραίτητη και ο χρόνος προθέρμανσης θα πρέπει να διπλασιαστεί, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εγκλιματιστούν οι μύες σας στο κρύο. Επίσης, εκτελέστε το αερόβιο μέρος της προθέρμανσης σας πριν από τις στατικές διατάσεις για να βοηθήσετε στη μυϊκή ευλυγισία. Όταν προπονείστε, ανεβείτε αργά στην ένταση που προτιμάτε και φροντίστε να εργαστείτε σε μια περίοδο χαλάρωσης για να προωθήσετε την αποκατάσταση και να μειώσετε τη συγκέντρωση αίματος.
  Θα πρέπει να γνωρίζετε εαν άλλες ιατρικές σας παθήσεις  θέτουν τον οργανισμό σας σε αυξημένο κίνδυνο τραυματισμών στο κρύο . Εάν πάσχετε απο νόσο  Raynaud ,  πνευμονική ή καρδιακή νόσος ή Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε την ομάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις.
  ΠΡΟΣΟΧΗ απαιτείται  εάν έχετε άσθμα που προκαλείται από την άσκηση , καθώς ο κρύος καιρός μπορεί να επιδεινώσει αυτούς τους τύπους ιατρικών καταστάσεων. Επίσης, προσέξτε τα σημάδια της υποθερμίας και του κρυοπαγήματος, καθώς και τις κατάλληλες θεραπείες. Εάν αρχίσετε να εμφανίζετε σημάδια υποθερμίας ή κρυοπαγήματος, βγείτε αμέσως από το κρύο και θερμάνετε σιγά σιγά την πληγείσα περιοχή.
  Ντυθείτε ζεστά  όταν ασκείστε σε εξωτερικό χώρο στο κρύο. Πολλαπλές στρώσεις με ζεστά υλικά, όπως μαλλί ή φλις, μπορούν να προσθέσουν ζεστασιά. Αποφύγετε βαμβακερά υφάσματα σε επαφή με το δέρμα σας, καθώς μπορεί να παραμείνει υγρό και κρύο. Φροντίστε επίσης να προστατεύετε τα χέρια και τα πόδια σας. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, το αίμα λιμνάζει στον πυρήνα του σώματός σας, γεγονός που αφήνει τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι σας σε κίνδυνο κρυοπαγήματος. Καπέλα, μάσκες σκι, γάντια, μεγάλα παπούτσια με θερμικές κάλτσες και ωτοασπίδες είναι εξαιρετικά αξεσουάρ για να κρατήσετε τα άκρα σας ζεστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  Η ενυδάτωση κατά την άσκηση σε ψυχρότερες θερμοκρασίες είναι εξίσου σημαντική ή πιο σημαντική από ό,τι σε θερμές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κρύος αέρας είναι πιο ξηρός από τον ζεστό. Θα πρέπει να ενυδατώνεστε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας. Ενώ το νερό ή ένα αθλητικό ποτό είναι εντάξει εάν η προπόνησή σας είναι μία ώρα ή λιγότερο, για μεγαλύτερες προπονήσεις θα πρέπει επίσης να πίνετε ένα ποτό με ηλεκτρολύτες, όπως ένα αθλητικό ρόφημα. Είναι εύκολο να αφυδατωθείτε στο κρύο, αλλά είναι πιο δύσκολο να παρατηρήσετε τα συμπτώματα.
  Καλό θα ήταν να γυμνάζεστε σε γνωστό περιβάλλον άσκησης για να αποφύγετε τυχόν περιττούς κινδύνους. Εάν έχετε προβλήματα υγείας, καλό είναι να μιλήσετε με τον θεράποντα ιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιεσδήποτε νέες υπαίθριες δραστηριότητες.