Η 1η εφαρμογή στον κόσμο που εντοπίζει ορθοπεδικά  προβλήματα του κάτω ακρου  με την κάμερα του τηλεφώνου λέγεται
  Neatsy app — AI doctor in a phone!
  Στις 14 Μαρτίου 2023, μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ και την Πολωνία—Neatsy—κυκλοφόρησε την πρώτη εφαρμογή στον κόσμο για την ανίχνευση ορθοπεδικών προβλημάτων που σχετίζονται με τα ποδια . Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έρευνας και Καινοτομίας της Μασαχουσέτης General Foot & Ankle, η Neatsy δημιούργησε πατενταρισμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να κατανοήσουν τον πόνο στο πόδι, το γόνατο και το ισχίο και όλα αυτά μέσα από τα smartphone τους.
  Η εφαρμογη πραγματοποιεί μια τρισδιάστατη σάρωση του ποδιού και εν συνεχεια αποστέλλεται η εικόνα στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης μέσω της εφαρμογής Neatsy. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ασθενής υποβάλλεται μετα την διάγνωση σε σχέδιο φροντίδας, όπως φυσικοθεραπεία ή ορθωτικά. Σε άλλες, ο χρήστης απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την προτίμηση χρησης παπουτσιων sneaker και στη συνέχεια κάνει μια τρισδιάστατη σάρωση των ποδιών του χρησιμοποιώντας το smartphone.
  Ο χρήστης λαμβάνει προτάσεις για μια σειρά από πιθανά αθλητικά παπούτσια, διαθέσιμα προς πώληση στην εφαρμογή.
  Ο Artem Semjanow, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Neatsy.AI, είπε χαρακτηριστικά , «Με το Neatsy, τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους για να σαρώσουν τα πόδια τους και να λάβουν μια εξατομικευμένη ανάλυση του μήκους, του πλάτους και της καμάρας του ποδιού τους. Η τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης της εφαρμογής συγκρίνει τις σαρώσεις με ανώνυμες τρισδιάστατες σαρώσεις και διαγνώσεις επαληθευμένες από γιατρό. Εάν υπάρχει πιθανότητα παθολογίας , η εφαρμογή θα ειδοποιήσει τον χρήστη να συμβουλευτεί έναν ειδικό. Η ικανοτητα του υπολογιστή τεχνητής νοημοσυνης της Neatsy διευκολύνει ένα διαγνωστικό εργαλείο αυτοεξυπηρέτησης ασθενών με ακρίβεια συγκρίσιμη με μια κλινική εξέταση από γιατρό.
  Η Neatsy είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε έναν αυτόματο κωδικοποιητή τρισδιάστατου μοντέλου στην εφαρμογή του τηλεφώνου της. Το πρόγραμμα είναι ένα νευρωνικό δίκτυο που έχει ως αποστολή τη δημιουργία χαμηλών διαστάσεων, ενημερωτικών ενσωματώσεων για τη συμπίεση ενός νέφους σημείων από δεκάδες χιλιάδες σημεία σε εκατοντάδες αριθμούς χωρίς απώλεια πληροφοριών.
   Αυτή τη στιγμή, οι σαρώσεις των χρηστών συγκρίνονται με περισσότερες από 65.000 σαρώσεις 3D.» Προσβλέποντας στο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει σαρώσεις ολόκληρου του σώματος, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να παρακολουθούν τον δείκτη όγκου σώματος, τις συνολικές μετρήσεις σώματος και προβλήματα σπονδυλικής στήλης/στάσης