Ο πόνος αποτελεί ενα σύμπτωμα και οχι ασθένεια. Είναι μια αντίδραση του οργανισμού (μια προειδοποιηση θα λεγαμε)  για να μας προστατευσει από ένα επιβλαβές αιτιο.
  Η συνηθης αντιμετώπιση του μυϊκού πόνου με από του στόματος χορήγηση φάρμακων (αναλγητικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή κορτικοστεροειδή) είναι καλό να μην εφαρμόζεται επί μακρόν και είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί συμβουλή γιατρού για τη λήψη των φαρμάκων.
  Κατηγορίες Φαρμάκων που λαμβάνονται απο το στόμα
  • Αντιφλεγμονώδη (μη στεροειδη) .Η ονοµασία µη στεροειδή αντιφλεγµονώδη φάρµακα περιλαµβάνει τον όρο «µη στεροειδή» που σηµαίνει ότι δεν είναι στεροειδή φάρµακα (δηλαδή κορτιζόνη) και τον όρο «αντιφλεγµονώδη» που σηµαίνει ότι µειώνουν τη φλεγµονή της άρθρωσης (ή αρθρώσεων), µε τελικό αποτέλεσµα τη µείωση του πόνου και της δυσκαµψίας της.Είναι σημαντικό να θεραπεύσουμε τον πόνο όσο τον δυνατόν  νωρίτερα πριν γίνουν μόνιμες οι αλλοιώσεις.Το ενδεδειγμένο διάστημα της λήψεως αντιφλεγμονωδών φαρμάκων από το στόμα είναι 7-10 μέρες.
  • Μυοχαλαρωτικα: τα μυοχαλαρωτικά αναστέλλουν επιλεκτικά εκείνες τις οδούς των οποίων η υπερδιεγερσιμότητα οδηγεί σε επαύξηση κινητικών λειτουργιών, όπως σπαστικότητα, δυσκαμψία ή μυϊκός σπασμός. H δραση τους χαλαρώνει μόνο τον μυϊκό σπασμό, χωρίς να επιδρά δυσμενώς στον φυσιολογικό μυϊκό τόνο ή τις εκούσιες κινήσεις.
  • Αναλγητικά: κατηγορία φαρμάκων όπως η παρακεταμόλη  τα οποία έχουν αναλγητικές και αντιπυρετικές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του ακετυλοσαλικυλικού οξέος (ασπιρίνη) και διαθέτουν ασθενείς αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Κορτικοστεροειδή:Τα κορτικοστεροειδή είναι μία ομάδα φαρμάκων που μειώνουν την φλεγμονή στο σώμα, ενώ παράλληλα εμφανίζουν και ανοσοκατασταλτική δράση.Τα κορτικοστεροειδή ομοιάζουν στην δομή με την κορτιζόλη, μία ορμόνη που φυσιολογικά παράγεται από τα επινεφρίδια και έχει καταλυτικό ρόλο στον μεταβολισμό, την ανοσοαπόκριση και το άγχος.
  • Νευροληπτικά: είναι κατηγορια φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της επιληψίας, του νευροπαθητικού πόνου, της ινομυαλγίας, του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών και της γενικευμένης διαταραχής άγχους
  Κατηγοριες φαρμακων για τοπικη εφαρμογη (Αλοιφες, τζελ-γελη, γαλακτωμα, εμπλαστρα)
  Τα τοπικά αναλγητικά και τα Mη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα με την μορφή κρέμας, αλοιφής, γέλης, γαλακτώματος ή έμπλαστρου ενδείκνυνται σε μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, φλεγμονές των τενόντων, των συνδέσμων, των μυών και των αρθρώσεων.
  Κατηγοριες φαρμάκων για ενεσιμες θεραπειες
  • Μη στεροειδες αντιφλεγμονωδες :ιδια δραση με τα απο του στοματος σε ενεσιμη μορφή
  • Κορτικοστεροειδη :η τοπικη εφαρμογη τους υπο υπερηχογραφικη καθοδήγηση παρέχει αμεσα αποτελέσματα (λογω της εντοπισμενης και ευστοχης χορήγησης)
  • Υαλουρονικο: Αποτελεί τον κυριότερο πολυσακχαρίτη του αρθρικού υγρού.Το υαλουρονικό οξύ, υπό τη µορφή ενδαρθρικών ενέσεων, αποτελεί µια δηµοφιλή και συχνά εφαρµοζόµενη συντηρητική θεραπεία για την αντιµετώπιση των συµπτωµάτων και την προστασία του αρθρικού χόνδρου στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.
  • Medical device:Αρκετοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα της εγχύσεως φαρμάκων σε αρθρωσεις οπως ο ώμος ή το γόνατο.Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να θεραπεύσουμε  και παθήσεις οπως οσφυαλγία και αυχενικο συνδρόμο με εντυπωσιακά αποτελέσματα κανοντας χρήση της μεσοθεραπειας (εντοπισμένη εστιακή θεραπεια).
  Η φυσικοθεραπεία είναι μια διαδικασία στην οποία συμμετέχουν ενεργά τόσο ο φυσικοθεραπευτής όσο και ο ασθενής και στοχεύει να βοηθήσει αυτά τα άτομα να επιτύχουν φυσιολογικά επίπεδα δραστηριότητας και αυτοδιαχείρισης, αντιμετωπίζοντας καλύτερα τόσο τους φυσικούς τους περιορισμούς όσο και τις πεποιθήσεις τους και την κατανόηση της κατάστασης τους.